Σελίδες

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ - The Monasteries of Deropoli Argyrokastro - " Ένας ύμνος" από την Λένα Γιωβάννη - Γκίκα 1993.

 ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ 

- " Ένας ύμνος" 

Από την Λένα Γιωβάννη - Γκίκα 1993.

 

Το άρθρο της φιλολόγου Λένας Γιωβάννη Γκίκα  " ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ " δημοσιεύτηκε στην περιοδική έκδοση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ελλάδας τον Ιούνιο του 1993 - τεύχος 24. 

Είχε προηγηθεί επιτόπια έρευνα και συγκεκριμένες προτάσεις είχαν παρουσιαστεί από την ίδια στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας ( τότε Πατριαρχικό Έξαρχο στην Αλβανία )  Κ.Κ. Αναστάσιο . Ήταν Κυριακή της Τυρινής του 1992 στον Ναό του Αγίου Γεωργίου Γεωργουτσατών Δερόπολης.

Αποτέλεσμα των ερευνών της ήταν και το άρθρο αυτό , που αποτελεί ύμνο και συνοπτική διαδρομή στην ιστορία και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα Μοναστήρια των πατρογονικών εστιών της . Σκοπός της δημοσίευσης ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την διάσωση ή συντήρηση των μνημείων αυτών. Δυστυχώς η μοίρα των περισσότερων από αυτά τα μνημεία μετά από 30 περίπου χρόνια επαφίεται στην ευαισθησία και φροντίδα των ντόπιων κοινοτήτων ...

 

Κυριακή της Τυρινής του 1992 στον Ναό του Αγίου Γεωργίου Γεωργουτσατών Δερόπολης. Η Λένα Γιωβάννη Γκίκα μαζί με τον σύζυγό της Απόστολο Γκίκα παρουσιάζουν στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ.Αναστάσιο προτάσεις για τα Μοναστήρια της Δερόπολης

==========================

==========================


 

 


Περιοδική έκδοση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ελλάδας . Απρίλιος Μάιος Ιούνιος 1993 όπου δημοσιεύτηκε το άρθρο της Λένας Γιωβάννη Γκίκα : "ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ".


"λάχανα μαζέματα" - "λ.μ."

Για την αντιγραφή φίλ.Π.γ.

Ιωάννινα      5ος / 2022.

 

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου